EGYETEMI NYELVÉSZETI NAPOK 2017, Újvidék

                                                             Az újvidéki Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék     

AZ ALKALMAZOTT NYELVÉSZET JELENE ÉS JÖVŐJE

címmel nemzetközi tudományos konferenciát szervez

Helyszín: Bölcsészettudományi Kar, Újvidék

Időpont: 2017. november 7.

Idei konferenciánk célja, hogy egy széleskörű tapasztalatcsere révén rálátást nyerjünk az alkalmazott nyelvészeti kutatások mai (ön)meghatározására, területeire, elterjedtebb és ritkább módszereire, valamint jövőbeli fejlődésének irányaira és perspektíváira. Az alkalmazott nyelvészet területének ugyanis mindmáig nincs egységes meghatározása és körülhatároltsága. Bár többnyire egyetértenek abban, hogy diszciplínái általánosságban a nyelvtudomány eredményeit hasznosítják a közvetlen társadalmi gyakorlatban, még nincsen egyértelműen tisztázva, hogy mi minden tartozik, és mi nem a hatáskörébe. Éppen ezért látjuk indokoltnak egy olyan átfogó témájú konferencia szervezését, amelyen lehetőség nyílna a Kárpát-medence különböző területeiről érkező előadók tudományos nézeteinek és tapasztalatainak ütköztetésére és egyeztetésére. Az egyes előadások tematikus keretét nem korlátozzuk a szűken értelmezett alkalmazott nyelvészet (számítógépes nyelvfeldolgozás, nyelvoktatás) területeire, hanem fontosnak tartjuk a fordítástudomány vonatkozó kérdéseinek, valamint a tágabban értelmezett alkalmazott nyelvészet (pl. lexikográfia, terminológia, nyelvművelés stb.) témaköreinek a bevonását is.

A konferencia lehetőséget nyújt poszterszekció létrehozására is. A konferencia ingyenes, nyelve: magyar.

A recenzeált dolgozatokat a tanszéki tudományos (a Szerb Tudományügyi Minisztérium M 52-es kategóriájába besorolt) folyóiratokban tesszük közzé.

Jelentkezési határidő: 2017. június 30.

Az adatlapot szíveskedjenek a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre visszaküldeni!

A szervezőbizottság nevében:

Dr. Csányi Erzsébet                                                                             Dr. Pásztor Kicsi Mária

tanszékvezető                                                                                   a szervezőbizottság elnöke

 

Újvidék, 2017. 04. 28.

Jelentkezési lap

AZ ALKALMAZOTT NYELVÉSZET JELENE ÉS JÖVŐJE

témájú tudományos konferenciára

A jelentkező neve  
Munkahelyi beosztása, tudományos fokozata  
Intézménye Az intézmény neve Az intézmény székhelye (ország, város)
   
Személyes elérhetősége E-mail-címe Mobiltelefonszáma
   
Milyen formában kíván részt venni a konferencián?   [ + ] Előadással  [  ] Poszterral  [  ]
Az előadás/poszter címe  

Összefoglaló: Az előadás/poszter rövid, lektorált magyar nyelvű tartalmi összefoglalója, 800–1000 leütésnyi terjedelemben (Times New Roman betűtípussal, 10-es betűnagysággal, szimpla sorközzel)

 
 

 

 

 
 

Kulcsszavak (legfeljebb öt):


Abstract: Az előadás/poszter rövid, lektorált angol nyelvű tartalmi összefoglalója, 800–1000 leütésnyi terjedelemben (Times New Roman betűtípussal, 10-es betűnagysággal, szimpla sorközzel)

 
 

 

 

 
 

Keywords:

A jelentkezési lapot szíveskedjenek legkésőbb 2017. június 30-ig elküldeni a konferencia e-mail-címére: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.!

Köszönjük!